mk1-forum.net

A friendly international forum for people interested in the tuning & modification of classic BMC vehicles
It is currently Sat Feb 23, 2019 6:09 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Feb 11, 2019 10:44 am 
Offline

Joined: Fri Mar 20, 2015 5:25 pm
Posts: 1444
The Endeavour Morse car detail was not very well thought out in last night's new series was it. Why had the Oxon Panda car got a 1965 Omagh County Tyrone registration (264 HZ)? I also recall all Panda ADO16 cars were 1100cc 2-door base models. The 1100 Club sticker was a further mistake given the club was not formed until 1985 :D

I'm sure many seen these poor mistakes :)

Alan


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 11, 2019 5:44 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 19, 2010 3:35 pm
Posts: 524
Yes a bit painfully wrong wasn't it.
First series had a wire wheeled 3.4 Jag which was demoted to a rear spatted 2.4 in subsequent series.
Last series seemed to be the wrong year for a mix of Mk3 and 4 Zephyrs to be on charge?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 11, 2019 7:17 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 24, 2010 10:50 pm
Posts: 276
Location: Sunny Devon
And the original J reg plate etched into the Windows !!!!
Oh and the ghastly overspray as Morse opens the door......


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 11, 2019 7:33 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 19, 2011 5:07 pm
Posts: 1162
It is all because the producers will not pay for professional car supply. They contact local "old car owners" via clubs etc and ask if they'll turn up on filming days for no payment - just for the "glory" of seeing their old car on TV and some free food and drink. That is why there are so many mistakes with vehicles nowadays in period dramas. Added to that, those in art and props departments are generally too young to have any real idea what cars are correct for the period they are filming :(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 11, 2019 7:52 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 20, 2015 5:25 pm
Posts: 1444
Thanks everyone, they made a mess of things last night for me. A post September 1967 Austin 1300 with a 1965 registration from Northern Ireland. :?:

Alan


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], WMU 211G and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Localized by MaĆ«l Soucaze © 2010 phpBB.fr